Hæklet sjal med edderkopper

Hæklet sjal med edderkopper

Hæklet sjal med edderkopper 

Blomster, edderkopper eller stjerner? Det lyder mere poetisk med blomster og stjerner, men det ligner nu mest edderkopper. -Men du behøver ikke at være bange for disse her … de er kun hyggelige. 

Dette sjal elsker jeg og har det i (foreløbig) 5 farver. Det passer til både hverdag og fest og kan bruges både som traditionelt sjal eller som halstørklæde. 

haeklet-sjal--edderkopper-muslingekant-heritage-merinould-garnyarn  haeklet-sjal--edderkopper-muslingekant-heritage-merinould-garnyarn  haeklet-sjal--edderkopper-muslingekant-heritage-merinould-garnyarn

Ny opskrift i butikken, som er eget design! Find den her.
Jeg har ikke 100% selv opfundet dette mønster, for jeg har igennem årene flere gange set dette edderkop mønster, men tilretninger, finesser og tilføjelse af kant er selvopfundne. 

Sjalet består hovedsagelig af luftmasker, fastmasker og stangmasker, så her kan de alle hæklere være med. Også selv om du er nybegynder. 
En kollega, som stort set ikke kunne hækle, forelskede sig i mit sjal, og jeg fik lært hende at lave det OG følge en opskrift, hvilket hun aldrig havde prøvet før. Det var helt volapyk for hende med alle de forkortelser, men hun fik hurtigt knækket koden. Hun fik også ret hurtigt hæklet sjalet, og var super glad for det. Og stolt 🙂  

Mønsterrapporten løber over fem rækker, og det kan umiddelbart se uoverskueligt ud, men man lærer faktisk meget hurtigt mønstergentagelsen udenad. 
Det hækles fra nederste spids og opad og afsluttes med en kant af først fastmasker og derefter muslinger hele vejen rundt om sjalet. Det er tilpasset så der sidder en musling på hver af de tre hjørner.  

haeklet-sjal--edderkopper-muslingekant-heritage-merinould-garnyarn    haeklet-sjal--edderkopper-muslingekant-heritage-merinould-garnyarn

Det kan hækles i flere forskellige garner, men for at få et luftigt sjal, skal du bruge en hæklenål, som er større end garnproducenten anbefaler. 
Jeg har hæklet mit sjal i Heritage på hæklenål 4½ mm. Jeg kunne godt gå ½ eller måske endda 1 mm ned i størrelse, men absolut ikke mere. Garnproducenten anbefaler hæklenål størrelse 2½ – 3½ mm, men sjalet skal hækles lidt løst for at få det rette udtryk, derfor den større hæklenål. 

Heritage er et dejlig blødt garn i merinould tilsat lidt nylon for ekstra slidstyrke. Det er velegnet til mange forskellige ting, som f. eks. strømper, vanter, huer, sjaler, bluser, cardigans, sweatre, børnetøj. Og flerfarvestrik. For det findes pt i 68 forskellige farver …  

    haeklet-sjal--edderkopper-muslingekant-heritage-merinould-garnyarn

Jeg har i øvrigt brugt 180 gram til mit sjal. 

Det færdige mål på sjalet er 165 cm langs den øverste kant og 85 cm fra nakke til spids. Hvis du bruger en anden størrelse hæklenål eller har en markant anderledes hæklefasthed end mig, så ændres størrelsen på sjalet naturligvis. Det er egentlig ret nemt at regulere størrelsen ved at lave flere eller færre gentagelser af mønsterrapporten, men maskeantallet på den afsluttende muslingekant passer højst sandsynligt ikke, så dér skal du selv justere.  

Find opskriften her

    haeklet-sjal--edderkopper-muslingekant-heritage-merinould-garnyarn

By | 2018-07-18T09:56:59+00:00 juli 18th, 2018|GarnYarn, Opskrift|0 Kommentarer

Om forfatteren:

Læg en kommentar