Specialudgave af håndfarvet garn i butikken

Specialudgave af håndfarvet garn i butikken

Specialudgave af håndfarvet garn i butikken

Når jeg farver, er det altid multifarvet eller tone-i-tone, men lige nu er der lagt et parti håndfarvet garn i butikken, som for en gangs skyld er ensfarvet.

Det er overskuddet fra et cardigan projekt, hvortil jeg har farvet aaalt for meget garn.
Jeg overvejede at farve videre på det, men egentlig kan jeg godt lide farverne, som de er, og garnet er en anden type end de håndfarvede, der ellers er i butikken.

garnyarn-håndfarvet-garn-tynd-merino-nylon-heritage-

Tynd Merino/Nylon (Heritage)

garnyarn-håndfarvet-garn-tynd-babyalpaka

Tynd Baby Alpaka

Lækre lyserøde / pink / bær nuancer . . . 

Det er 2 forskellige kvaliteter, og det er én af årsagerne til, at jeg valgte selv at farve alt garnet til min cardigan. Det er nærmest umuligt at finde præcis de samme nuancer hos to forskellige garnfirmaer. -Og så havde jeg købt det her lækre babyalpaka, som jeg ville teste af mht. farvning, så det besluttede jeg, at jeg gerne have med i min cardigan sammen med en anden kvalitet.
Alpaka giver jo det dér lidt lodne udtryk, men garnet er en tynd alpaka og frem for at strikke den dobbelt, valgte jeg at strikke den sammen med Heritage, så cardiganen blev varm, ultrablød og lidt (men ikke for meget) lodden.

Heritage
Den ene kvalitet er Heritage, som jo er en blød og lækker merinould tilsat lidt nylon.

Som den lyseste farve i cardiganen er brugt fv 5628 Cotton Candy.
Jeg har derudover farvet 3 lækre lyserøde / pink nuancer + en lidt mørkere, som der ikke blev brug for.
Indfarvningen er ikke helt jævn, så dit færdige strik får et lidt meleret udtryk.

Farverne kan bruges sammen eller hver for sig evt. med andre farver. Se de øvrige farver i Heritage eller i det multifarvede Heritage Paints.

Baby Alpaka
Den anden kvalitet er en ultrablød og super lækker baby alpaka i 4ply, som er indfarvet i de samme 4  nuancer.

Farverne kan bruges sammen eller hver for sig, eller du kan gøre som mig og strikke baby alpakaen sammen med Heritage. 

*     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     * 

Den omtalte cardigan er designet af Annette Danielsen, som har været i strikdesigner i virkelig mange år og derfor også har lavet rigtig mange designs. Hun sælger kun sine opskrifter i bogform og ikke stykvis, hvilket jeg  synes er lidt ærgerligt. Jeg har lånt de fleste af hendes bøger på biblioteket, og har konstateret, at der til gengæld altid er mere end ét design i hver bog, som jeg kan lide.

annette-danielsen-knittingfools-skyggespil-cardigan

Annette Danielsens Skyggespil cardigan

annette-danielsen-knittingfools-skyggespil-cardigan

Mål og forbrug

Dette design hedder Skyggespil og er fra bogen Knitting Fools.
Det er en lang cardigan strikket nedefra og op med ærmer der sættes til og strikkes sammen med kroppen i raglan. Lommerne strikkes med undervejs og skal til sidst have syet sider og bund fast til cardiganen. Cardiganen strikkes i et meget enkelt, nemt og flot retstrik mønster der passer godt til de brede striber; colorblocking.
Hvis man vil, kan man lave overgangen mere flydende og lave dip-dye effekt.

På originalen sidder de kontrastfarvede lommer dér hvor nederste og næstnederste stribe mødes, og det ser flot ud, men også for langt nede, til at jeg kunne nå lommerne. Jeg har før haft jakker og cardigans med lommer, som sidder for langt nede og ikke rigtig kan bruges, og det er irriterende. Jeg ville derfor gerne flytte lommerne op, så mine hænder kunne nå dem, men ville det se mærkeligt eller grimt ud, hvis de sad dér midt i en farvestribe? Det tænkte jeg en del over, men i sidste ende vandt praktikken over æstetikken, og nu hvor cardiganen er strikket, er jeg ret tilfreds, og synes at det ser fint ud.

Jeg har også tilføjet en ekstra knap forneden. Jeg har ikke ændret på afstanden mellem knapperne; der var bare meget langt op til første knap, så der kunne sagtens være en ekstra.

annette-danielsen-knittingfools-skyggespil-cardigan-garnyarn-merinould-cascade-heritage-babyalpaka-pink

Gittes Skyggespil cardigan

annette-danielsen-knittingfools-skyggespil-cardigan-garnyarn-merinould-cascade-heritage-babyalpaka-pink

Til en størrelse L har jeg brugt:

farve AB C D E F = lomme
Heritage 113 gram = 452 meter  116 gram = 464 meter 109 gram = 36 meter 86 gram = 344 meter 14 gram = 56 meter
Baby Alpaca 108 gram = 432 meter 109 gram = 36 meter 101 gram = 404 meter 80 gram = 320 meter 13 gram = 52 meter


Jeg er vild med cardiganen og ønsker mig allerede endnu en i blå.
Jeg kommer til at bruge den indendørs om vinteren, men forår og sommer kan den bruges som alternativ til en udendørs jakke.

Måske skal det være samme garnblanding, måske dobbelt garn i Heritage eller måske en enkelt tråd i Sterk.
Uuh, det er svært at vælge …

 

By | 2017-10-24T13:31:48+00:00 oktober 24th, 2017|Garn, Netbutik|0 Kommentarer

Om forfatteren:

Læg en kommentar

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux